Ami éppen eszembe jut vagy érdekel

Apróságok

Apróságok

Ki mondta?

2021. november 07. - sync

1. "Az abszolutizmus utáni sóvárgás, akárcsak egyetlen vezető vágyakozása, visszaugrás a múltba, nem pedig a jövő előképe."

 

3. "A legfontosabbak közül az első helyen áll a jogállamiság. Ez a kifejezés sokkal többet jelent, mint egy jámbor remény, hogy mindenki törvénytisztelő lesz."

4. "A jogállamiság második jellemzője ebben az országban, hogy mindenkit, bármilyen rangú is legyen, az ország rendes jogának kell alávetni. A törvény a kormányzókra és a kormányzottakra egyaránt vonatkozik."

5. " John Locke világosan fogalmazta meg a dolgot, amikor azt mondta: "Ahol a törvény eltűnik, ott kezdődik a zsarnokság". Hacsak nem állítjuk helyre és nem őrizzük meg, a jogállamiság általában tiszteletlenségbe fog esni. Ha ez megtörténne, nem lehet biztos, hogy ki a végén profitálna."

6. "A második fő elvünk az, hogy érzékeljük azt a korlátot, amelyet az állam hatalmára kell szabnunk."

7. "Az állam gazdasági ügyekben elsősorban a nemzet szolgálatára kell, hogy törekedjen. Feladata az legyen, hogy a lehető legkevesebb akadályt állítsa saját vállalkozásunk elé, nem pedig az, hogy megpróbálja megszervezni, hogyan csináljuk hogy."

8. "A szabad társadalom lényege, hogy az életnek vannak egész területei, ahol az államnak egyáltalán nincs dolga, nincs joga beavatkozni."

9. "Nem állíthatjuk, hogy társadalmunk teljesen keresztény. Azt sem állítjuk, hogy a keresztény társadalmak szükségszerűen mindig jók. De egy olyan társadalom örökösei vagyunk, amelynek vallása és életmódja évszázadok óta keresztény Legtöbbünket, akár keresztények, akár nem, így közvetlenül vagy közvetve az az abszolút érték ihlette meg, amelyet a kereszténység – részben az Ószövetségből és a görög filozófiából fakadóan – ad az egyéni léleknek, és ezáltal az ember veleszületett felelősségének saját tetteiért és mulasztásaiért. , és kötelessége, hogy úgy bánjon más férfiakkal, ahogyan azt szeretné, hogy vele bánjanak."

10. "De valójában a patakok különböző irányokba folynak lefelé: az egyik patak a további kollektivizálás sötét hideg tengerébe, a másik a Nyílt Társadalom meleg és fényes tengerébe."

A bejegyzés trackback címe:

https://smallthings.blog.hu/api/trackback/id/tr216732948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása